Matkapäivä 14, DWG klo 15

Olipa kerran kurssi nimeltä Specialized law of tourism. Viitisenkymmentä opiskelijaa astelivat epätasaisin väliajoin luentosaliin, olin yksi heistä. Nopea silmäys osaanottajiin kertoi, ettei joukossa ole kansainvälisiä opiskelijoita juurikaan. Muutama hullu suomalainen sentään ja siinä kaikki. Avausluento oli mielenkiintoinen, mutta selväksi kyllä kävi että kurssista on tulossa intensiivinen ja vaativakin ehkä. Myöhemmin samana päivänä loput suomalaiset ilmoittavat jättävänsä kurssin väliin. No niin! Olen nyt sitten ainoa vaihtari tällä kurssilla. Kevät senkun muuttuu mielenkiintoisemmaksi. Toki opetuskieli Tourism management –koulutusohjelmassa on englanti, joten siinä mielessä ei pitäisi olla suurta ongelmaa, mutta suuri osa lakiteksteistä on luonnollisesti nur auf Deutsch. Mielenkiintoista!

Ja on kuulkaa koululla fiiniä. Releet on niin viimosen päälle kun olla ja voi. Rakennus itse on useamman sadan vuoden ikäinen mutta puitteet nykyaikaiseen opiskeluun näyttäisivät olevan kunnossa. Ainakin lahtelaiseen menoon verrattuna eroa on siinä, että vempeleet yleensä myös toimivat. Se on ehdottomasti hyvä asia, sillä suuri osa opintoihin liittyvistä asioista hoituu koneen ääressä. Tämän viikon luennoista noin puolet on peruttu, mikä on sääli sillä todellinen vauhtiin pääsy antaa edelleenkin odottaa itseään. Alkurysäykseen liittyvät käytännönasiat alkavat onneksi sentään olla kunnossa.

Anyone seen the movie "Moon over Parador"? Kaikille, jotka vastasivat kielteisesti, suosittelen ehdottomasti kyseistä kuvaa. Keskiviikkoaamuna neljän maissa kotiin kävellessäni luulin hetken olevani sisällä kyseisessä leffassa, mutta ulkolämpötila palautti nopeasti maan pinnalle. Vielä ei itävaltalainen kevätsää muistuta Väli-Amerikan ilmastoa. Joka tapauksessa…Kremsin pää-/kävelykatu Untere Landstrasse oli kerrassaan juhlitun näköinen. Karkkipapereita, tyhjiä muovimukeja, serpentiiniä ja muuta sälää oli joka paikka niin täynnä, että aika ajoin kävely muistutti kahlaamista. Siellä täällä hoippui umpijuopunut juhlija etsien epätoivoisesti pääsyä kotiin. Saattoipa olla vieläpä edelleen sonnustautuneena kostyymiinsä. Karnevaalit ovat ohi. Maisema Riossa tai New Orleansissa saattaisi olla samankaltainen, mutta oli kremsiläinenkin versio kerrassaan hauska tapahtuma. Päivällä kaupungin halkoi paraati, jossa koulut, erilaiset kerhot, yhdistykset ja firmatkin virtasivat toinen toistaan hupaisammilla tavoilla ohitse kävellen, rekan lavalla, hevoskyydillä tai esimerkiksi pyörätuolilla tiputuspullon kanssa. Kävelykatu oli ammuttu täyteen porukkaa, jotka elivät meiningissä mukana ja vastaanottivat paraatilaisten karkkeja, lahjoja, viinilaseja ja snapseja. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu! Illalla meininki keskittyi eräälle aukiolle, johon oli pykätty staagi ja toistakymmentä markkinakojua, lähinnä alkoholin myymistä varten. Paikallinen väestö alkoi olla jo melko lailla kovassa juhlakunnossa naamareineen ja naamoineen, kun vaihtarit vasta aloittivat omaa ilonpitoaan. Tiistai-ilta Phoenix-baarissa ja eilen Amadeuksessa ovat jälleen kartuttaneet tuttavapiiriä ja kokemuskirjaa. O lé!

Viikonloppuna alkaa Euroopan valloitus. TV