Matkaa takana kuukausi ja muutama tunti

Hei taas kaikenkarvaiset ystäväni sieltä sekalaisesta seurakunnasta! Miksei taas vähän kirjoittaa, kun jotain asiaa tuntuu olevan. Ei sitä tiedä kuinka paljon kevään edetessä jaksaa aivastella, joten taotaan nyt kuumaa rautaa. Olen jopa saanut kasvatettua lukijakuntaa pikkuruisen. O lé! Seuraa siis tiedotuksia epäloogisessa järjestyksessä.

Perjantai-iltana tehtiin löytö! Mukana löytöretkellä olivat Christine ja Bennett Saksasta sekä muutama suomalainen. Aivan rautatieaseman kupeessa on oiva kiinalainen ravintola. Erikoisen hyväksi paikan tekee ainakin nyt näin yhden kerran kokemuksella se, että buffetti on edullinen ja e-rit-täin runsas. Ei siinä auttanut kuin syödä kuuden ruokalajin illallinen ja vielä jäi kokeiltavaa seuraavaan kertaan. Onneksi matkaa tulipallopaikalle kotiovelta on vain kolmisen sataa metriä. Olo on innostunut – ja täysi.

Kuukausi on täynnä Itävallassa. Se tuntuu oudolta. On muuten mennyt nopeasti! Viikon viimeinen arkipäivä oli eräs mielenkiintoisimmista koulupäivistä toistaiseksi. Wienin luonnonhistoriallisen museon johtaja piti rajatulle joukolle neljän tunnin opastetun kierroksen työpaikallaan. Saattaa kuulostaa pitkältä, mutta siltä ei se ainakaan tuntunut. Täällä sitä pääsee näkemään paljon kaikkea makijaa! Jääköön elvistely arvoitukselliseksi. Lounas syötiin metrossa ja iltapäivä vietettiin Schönbrunnin keisarillisessa eläintarhassa. On muuten lajissaan maailman vanhin, toiminut vuodesta 1752. Näimme tiikerin, hipon ja poron (!) lisäksi monta muutakin outoa oliota. Se oli hyvä päivä.

Viikolla katsoimme paljon jalkapalloa kansainvälisissä olosuhteissa. Oli itävaltalainen baari, saksalainen olut, fanit kymmenestä eri maasta ja joukkueet ympäri Eurooppaa. Näyttävät täällä Mestareiden liiga –iltoina kaikkia matseja yhtä aikaa samalta kanavalta. Aluksi se oli aika outoa ja ärsyttävää seurata, mutta sittemmin menetelmän takaama äksöni piti menon hyvänä. Ja ruotsalaistenkin kanssa tulee taas mainiosti toimeen kun pysytään futiksessa. Ehdoton kohokohta katselusessioissa oli AS Roman voiton myötä ystävämme Luigin totaalinen sekoaminen ja herkistyminen. Turha tässä kai suomalaisena on esittää jotain jostain tietävänsä. Luigi tietää ja tuntee. Puolivälieriin mennessä on määrä opetella pari kannatuslaulua.

Kaiketi viikkoa voisi kutsua kiireiseksi. Tyhjiä hetkiä ei juuri ole ollut. Viikonvaihde on ainakin määrä ottaa rauhallisemmin ja valmistautua ensi viikon yllätyksellisiin luentosessioihin Piaristengassella sekä viikonlopun ekskursiota varten. Vuorokauden ’reili’ Itävallan rajojen sisällä: 11 euroa.

Keep in touch. Timo.