Tervehdys työpöytäni äärestä

Todistin aamusella suomalaista urheiluhistoriaa. Selänteen Teemu voitti joukkueineen yhden jääkiekko-ottelun ja samalla yhden mestaruuden. Se oli upeaa, itkeskelin vähän, kun salama nosti pojan kohti taivasta. Tämä päivä menikin sitten vähän laiskasti, kun maate panin Auringon jo värjätessä huonetta. Ei kai se mitään, tässä on vähän vapaata. Tällä palstalla aiemmin mainittu itävaltalainen yliluonnollinen kysy uskomattomaan epäjärjestelmällisyyteen siirsi erään koko päivän esitelmäsession tältä päivältä parin viikon päähän. Ensiksi tuo päivä piti olla toukokuun alussa ja nyt kun sitä uudestaan siirrettiin on se sitten sopivasti vaihtareiden cross culture –juhlaillan jälkeisenä päivänä. Luulenpa etten ole menossa, sillä tuolta kurssilta en vielä edes ole ollut juuri poissa ja hoidin ryhmässämme powerpointin tekemisen. Tytöt esittävät – jos heräävät.

Niklas käski muuten kiittämään kotisivujensa suosion räjäyttämisestä. Väitti ainakin, että suomalaisilta nettiyhteyksiltä kuvagalleriaansa oli taannoin selattu ahkerasti. Saimme Berliinissä neljällä hengellä neljässä päivässä reilusti toista tuhatta kuvaa aikaiseksi. Niistä on siis edelleen osa nähtävillä osoitteessa niklasjonsson.se. Myös oma galleria täydentyi parilla reissukuvalla osoitteessa www.irc.fi/ashley . Todettakoon vielä kerran, että kevään kuvistani ei ole tulossa laajempaa näyttelyä nettiin. Näytän niitä privaatisti joka ikiselle kiinnostuneelle ajallaan.

Pilsner Urquell ja Tomas Rosicky! Siinä kaksi asiaa, jokta jäivät mieleen Prahasta. Kurasimme paikalle viikonloppuna Bennetin ja muutaman tyttären kanssa viipyäksemme pari päivää. Urquell tuli toki tutuksi jo Olutkurssilla alkuvuodesta Lahdessa, mutta ai ai kuinka hyvää ja halpaa se olikaan oluen kehdossa, Tsekissä! Himoitsin Rosickyn, suosikkifutarini pelipaitaa ja olin onneissani, kun eräästä matkamuistopuodista sellainen löytyi edullisesti. Myöhemmin tajusin, että mies on maan paras jalkapalloilija eikä löytöni ollut ainutlaatuinen. Praha on luonnollisesti vanha ja kaunis kaupunki. Viikonloppuna se näyttäytyi harmaana, mutta idyllisenä. Hohto oli kaukana Sarajevon hekumastani hyvin pitkälti sen takia, koska turistipaljouden takia ei usein meinannut eteenpäin päästä, varsinkaan Kaarlensillalla. Hintataso ja nähtävyydet ovat kyllä yhdessä riittävän hyvä syy jokaiselle Prahan tarkistamiseen. Suosittelen!

Näin tänään. Gute Nacht! Taimou