Matkapäivä 135

Tässä työpöydän ääressä kököttäminen tuntuu aika lailla erilaiselta, kuin silloin helmikuun alkupuolella, kun tänne tultiin. Tunnen jossain määrin enemmän ihmisiä, olen matkustanut hieman, lukenut monta pdf:ää, tyhjentänyt pari valkoviinipulloa ynnä muuta. Silloin kiroilin patterin huonoa toimintakykyä ja pimeyttä, nyt ihastelen auringonnousuja ja nautin kuumuudesta. Krems on kaunis. Luonto vihertää ja varsinkin ylhäällä viinitarhoilla silmä lepää. Tuokin asia oli totaalisen eri tolalla alkukeväästä. Maailma muuttuu ja ukko siinä sivussa. Tämän 140 päivän kokemuksen muutoksen älyää varmaankin vasta Suomessa. Vielä viisi päivää ja sitten nähdään!

Kuluva viikko on ollut unohtumaton. Se lakitentti meni aika lailla, kuten odotinkin. Tiesin kaikesta kaikenlaista, mutta vielä jännitetään läpipääsyä heinäkuun puoleen väliin asti. Muut kurssit ovat kaiken järjen mukaan menossa kivasti läpi, joten tuliaisia on syksyllä Lahteen viedä. Tiistai-iltana Product development –kurssin (tälläkin palstalla mm. 7.3.2007 kehuttu) ukkeli tarjosi hyvistä projekteista kiitokseksi illan eräässä Heurigerissa lähellä Bühl-centeriä. Buffet oli taivaallinen ja valkoviini virtasi jälleen kerran. Ehkä vielä mukavampaa oli keskiviikon cross culture –pippaloissa. Porukka oli valmistanut perinteisiä ruokia kotimaistaan ja IMC tarjosi kuohujuoman. Paikalla olivat myös kansainvälisen osaston pamput, ja virallisemmassa osiossa hoidettiin todistustenjako. Lopulta meno alkoi mennä sen verran päättömäksi, että Suvi muun muassa opetti kansalle letkajenkan.

Kosteita silmäkulmia ja kallistuneita nutturoita on nähty taas enemmän ja enemmän. Bennet on poissa. Iso mies oli ensimmäinen lähipiirin kamuni, joka sanoi selavii ja pisti elämän risaiseksi. Tänään ja huomenna lähtee valtaosa veikoista. Pidämme onneksi vielä vakioryhmän, Camillen ja muutaman muun kanssa lippua korkealla pari päivää. Keskikesän merkiksi täällä on niin sanottu Donau festival päällänsä. Ilotulituksia, nuotioita, konsertteja, näyttelyitä, iloisia ihmisiä ja tietysti valtavat määrät valkoviiniä on tarjolla pitkin Wachauta. Sehr schön!

Loppui muuten saldo T-Mobilesta eilen. En voi siis viestitellä. Vastaanottaminen toki onnistuu. Kiitoksia eräille keskikesäntoivotuksista! Suomalainen sim-korttini tuli tiensä päähän Berliinin-reissulla, joten kommunikointi on hankalaa vielä hetken jatkossakin. Onneksi vaihtareiden viidakkorummut soivat vielä pari päivää komeasti ennen kuin kumina vaimenee lopullisesti. Kokkaretta ja muuta juhlantynkää on tiedossa. Pitää tästä mennä!

Rauhallista juhannusta t.Timo